İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce sürdürülen Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları kurslarından biri olan “Balıkesir Keçe Yapımı Kursu”. Kurs yöneticisi, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Abdullah Poyrazlı,Karesi Halk Eğitim Müdürü Mustafa Canseven ile Kurs Eğiticisi Gülay Işık Kutsan tarafından Kurs Sonu Sınavı 20 Haziran 2017 tarihinde Ocak İzi Derneğinde yapıldı. Kursu bitiren ve sınavda başarılı olan 13 kursiyer Kültür ve Turizm Bakanlığından Usta Öğretici Belgesi almaya hak kazanmıştır.
Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri Planı kapsamında; “Geleneksel El Sanatları” ve “Geleneksel Türk Süsleme Sanatları” alanında yapılan eserleri tanıtarak aslına uygun olarak öğretip, yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla İlimizde 2017 yılı içinde açılan “Balıkesir Keçe Yapımı Kursu” tamamlanarak kurs sonu sınavları da yapılmıştır. Balıkesir Ocak İzi Derneği Başkanı Meral Taşlı Kursun açılmasında yer tahsisinde bulunarak katkı sağlamıştır.
Keçe Yapımı Kursunda; Çanta ve Cüzdan, Runner, Vazo, Peri Kızı, Sabun, Patik, Fırın Eldiveni, Şapka, Takı, Hayvan ve Cüce Figürleri, Kaftan, İğneleme Tekniği ile Şal, Çiçekler ve Kaktüs Figürleri, Kedi Evi, Çaydanlık Kılıfı, Saksılık ve İpek Üzerine Islak Keçe Tekniği ile Şal gibi 17 çeşit ürün yapılarak Balıkesir'e kazandırılmıştır.