İlimiz Av Turizmi açısından da iyi bir potansiyele sahiptir. Sportif olta balıkçılığının turizm açısından gelişmeye en uygun bölgesi Ayvalık- Edremit- Burhaniye bölgesi ile Bandırma ve Marmara Adası’dır. Kara avcılığı için Balıkesir’in iç bölgeleri ile Kazdağları, Dursunbey Alaçam Dağları uygundur.
Avlanan hayvanlar arasında ilimiz genelinde en çok yaban domuzu, kınalı keklik , bıldırcın , tavşan , yaban ördeği , çulluk bulunmaktadır. İlimizin kıyı kesimlerinde ise levrek , kefal , sardalya gibi balıklar başta olmak üzere her tür balık tutulabilmektedir.
İlçelerimizde avcılık:
Ayvalık: Deniz ürünlerinden mercan , çipura, karagöz, barbun, papalina, kalamar, supya, ıstakoz, midye, karadiken avlanılan türlerdir. Kıllı midye türü ise Türkiye’de sadece Ayvalık’ ta Çamlık ve Kumru Köyünde üretilmektedir. Bunun yanında kara avcılığı olarak; yaban domuzu, karatavuk, bıldırcın, tavşan, tahtalı,çulluk, ördek ve kaz avı yapılır.
Edremit: Özellikle Kazdağları ve Şahinderesi Mevkii avcıların dikkatini çeken yerlerdir. Bıldırcın, kınalı keklik, yaban ördeği, yaban kazı, domuz, tilki, tavşan, çakal, ayı, geyik avı yapılır. Altınoluk, Ilıca ve Akçay yöresinde balıkçılık yapılır.
Erdek: Kapıdağ Yarımadası’nda yaban domuzu avlanılabilir. Cevizli deresi Alabalık üretme alanı olarak tefrik ettirilmiştir.
Burhaniye: Kınalı keklik, bıldırcın, tavşan avı yapılabilir ile ilçeye 43 km mesafede Gökçedağ düzü avcılar için uygun mekandır.
Havran: Çınarlıhan sularında alabalık yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Sındırgı: İlçe kara ve su avcılığı bakımından zengin bir potansiyele sahiptir. Dağlarda tavşan, tilki, keklik ve domuz avı, Çaygören Barajı’nda sazan ve ördek avcılığı yapılır.