Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

"2016 Yılı Turizm Beklentileri" Paneli Gerçekleştirildi

 2016 Yılı Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında Burhaniye Kaymakamlığı ve Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu tarafından düzenlenen "2016 Yılı Turizm Beklentileri" konulu panel gerçekleştirildi. Panele Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanımız Necdet Uysal, Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Doç.Dr M.Oğuzhan İlban, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan, İlçe Spor Müdürü Sabri Pekşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Abdullah Poyrazlı ve Şube Mahmut Demir’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Oturum başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’in yaptığı 2016 Yılı Turizm Beklentileri panelinde, 54. Dönem Turizm Bakanı ve Turizm Araştırmaları Derneği Başkanı Bahattin Yücel ile eski rektörlerimizden Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu konuşmacı oldu. Bahattin Yücel, Türk turizminin zorlu bir dönemden geçtiğini ifade ederken, 2020 yılına kadar olumsuz tablonun devam edebileceğine dikkat çekti. Tablonun iyileştirilmesi noktasında daha güvenli ve özele indirgenmiş alanların dış pazarlara açılmasının gerektiğini söyleyen Yücel, Burhaniye’nin bu duruma uygun bir destinasyon haline getirilebileceğini belirtti. Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu ise sosyal turizmin geliştirilmesi konusuna değinerek, çalışanların ve tatile çıkma imkanı bulamayan vatandaşların turizme yönelik özendirmeler ve promosyonlarla desteklenerek iç turizmin hareketlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Hacıoğlu, teknoloji yardımıyla bu gibi stratejilerin daha hızlı hayata geçirilebileceğinin, ancak en önemli hususun bu zorlu dönemde ülke vatandaşlarının tatillerini Türkiye’de geçirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Oturum başkanı üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise kapanış konuşmasında, Türk turizmin kısa sürede toparlanacağına olan inancının tam olduğunu belirterek panelistlere, dinleyicilere ve BUBYO Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban ile etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür etti.

Panelin ardından Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz’un yürüttüğü “Kongre ve Toplantı Turizmi” dersini alan öğrencilerin organize ettiği 1.BUBYO Turizm Şenliği etkinliklerine geçildi. Şenlik kapsamında hazırlanan halk oyunları, turizm ve çevre temalı tiyatro gösterisi, ülkemizin çeşitli yörelerine ait yiyecek ve içecek sunumu, ebru, kağıt telkari ve çeşitli sanatsal el işlerinden oluşan sergilerin yer aldığı etkinlikler, katılımcıların beğenisine sunuldu.

            Etlinliklerin, Turizm Haftasına yakışır güzellikte, coşkulu geçtiğini ifade eden BUBYO Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, Türk turizminin geçirdiği zor günlerin iç turizm ile aşılabileceğini belirterek; “Türkiye’de iç turizm potansiyeli oldukça yüksek. Bu gibi kriz durumlarında iç turizm dinamiklerinin harekete geçirilmesi, krizin kısa sürede aşılmasına destek sağlayacaktır. Ayrıca turizmcilerin bu güne kadar önem verilmeyen yeni pazarlara özellikle de doğu pazarına yönelmesi, krizi en düşük hasarla atlatmamızı sağlayacaktır” dedi. İlban, etkinliğe beklediklerinin üzerinde katılımcının ilgi gösterdiğini ve bundan sonraki yıllarda turizm haftası kutlamalarını daha coşkulu kutlamak istediklerini belirterek, etkinlikte emeği geçen BUBYO akademik ve idari personeline, öğrencilere ve tüm destek verenlere teşekkür etti.   

  • ali abi 8
  • konusmaciler 4
  • plaket verildi 1
  • senlige katilen bruratlar 1
  • senlikte stantlar 5
  • senlikte stanttlar 4